Chocolade Naive. Proef de passie van een chocoladegek.

Chocolade maken is vooral een zoektocht. Naar de mooiste bonen van de beste boer. Naar de ideale manier van roosteren, malen en mengen. Van concheren (kneden), verhitten en weer koelen. En naar nieuwe smaaksensaties door de chocolade te combineren met bijzondere ingrediënten.

De jonge Domantas Užpalis uit Vilnius was naief toen hij eraan begon. Maar zijn bevlogenheid en talent maakte hem tot een superster in zijn vak. Met steeds meer volgers en een prijzenkast waar hij zelf een beetje verlegen van wordt.

Bean to bar.

Domantas reist persoonlijk naar Madagascar, Nicaragua, Java en Tanzania. In de wetenschap dat herkomst je karakter helpt bepalen, ook als het om chocolade gaat. Hij doet eerlijk zaken en koopt z’n bonen bij de bron.

Chocolade maken is erg arbeidsintensief en z’n bedrijf is klein. Dat vindt Domantas prettig, want zo blijft hij heer en meester over het proces en garandeert hij de intense smaaksensatie waar chocoholics naar op zoek zijn. 100 % organic en Fair Trade.

U komt Chocolate Naive tegen bij Dean & Deluca in New York, bij Harvey Nichols in Londen en bij La Grande Epicerie in Parijs. En uiteraard ook in SCOOP store.